از آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید، شرکتهای فناوری همواره در خطمقدم انتقادات وی قرار داشتهاند. بهدنبال همین قضیه، روز گذشته رئیس جمهور آمریکا در مجموعه توییتهایی، گوگل را مورد سرزنش قرار داد.
ترامپ در این توییتها، ادعا کرد که گوگل سیاستهایی را دنبال میکند که عملاً بر ضد حزب محافظهکار هدفگذاری شدهاند؛ همچنین وی باور دارد که این غول جستوجو، درصدد توطئه برای تأثیرگذاری در نتایج انتخابات پیشِروی ایالاتمتحده آمریکا است؛ موضوعی که اهالی مانتینویو بهدفعات آن را رد کردهاند.
پیشتر دونالد ترامپ ملاقاتی را با ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل انجام داده بود که گویا نتایج آن نیز بابطبع ریاستجمهور آمریکا بود؛ اما طبق گفتهی وی، همهی اینها تا پیشاز ادعای مهندس پیشین گوگل، مبنیبر سیاستهای متعصبانه گوگل برعلیه حزب محافظهکار خوب جلوه میکرد.
این مهندس اسبق گوگل که کوین سِرنیکی نام دارد، پیشتر موضوع یکی از مقالات در والاستریت ژورنال بود و پس از آن راهش به شبکههای تلویزیونی نظیر فاکسنیوز نیز باز شد؛ با این حال، از او برای اظهارنظرهای پیشینش در گوگل دربارهی موضوعات نژادی نیز انتقادات فراوانی شده بود.
با وجود این، ترامپ شب گذشته در یک توییت مجزا، یکی از مصاحبههای سرنیکی را بازنشر داد. سرنیکی در آن مصاحبه از هدفِ گوگل برای جلوگیری از پیروزی ترامپ در انتخابات پیشِرو صحبت میکند؛ اظهارنظری که گوگل با تکذیبش، آن را بیپایهواساس خواند.
بهدنبال این اتفاقات، ترامپ توییتی را صبح امروز بهوقت آمریکا منتشر کرد:
... در سال ۲۰۲۰. لو دابز (مجری آمریکایی) معتقد است که چنین اتفاقی یک کلاهبرداری از جامعهی آمریکا خواهد بود. پیتر شوآیزر با اطمینان کامل از سرکوب (سانسور) اخبار منفی دررابطهبا هیلاری کلینتون و تقویت اخبار منفی دربارهی دونالد ترامپ [در انتخابات ۲۰۱۶] میگوید. تمام این کارها کاملاً غیرقانونی است و ما بهصورت خیلی نزدیک [فعالیتهای] گوگل را رصد میکنیم.
یکیاز سخنگوهای گوگل دربارهی صحبتهای انجامشده توسط کارمند ناراضیِ پیشینِ این شرکت میگوید:
تمام صحبتهایی که توسط این کارمند ناراضی اسبق گوگل انجام شده، کاملاً غلط هستند.
این سخنگوی گوگل صحبتهای خود را با بیان اینکه دلیل اخراج سرنیکی، دانلود غیرقانونی اطلاعات محرمانه بوده، ادامه میدهد:
ما محصولاتمان را بهگونهای میسازیم و سیاستهایمان را بهشیوهای در آنها پیادهسازی میکنیم تا هیچگونه تمایلات سیاسی در آنها دخیل نباشد. تحریف نتایج برای رسیدن به اهداف سیاسی احتمالاً به کسبوکار ما ضربه میزند و [چنین اتفاقی] برخلاف مأموریتِ ما در راستای ارائهی محتوای مفید برای کاربرانمان است.
همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، این نخستینبار نیست که گوگل به شرکتهای فناوری و بهویژه گوگل میتازد. پیشتر نیز وی مدعی شده بود که غول دنیای جستوجوی اینترنتی در زمان انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، اخبار منفی دررابطهبا با هیلاری کلینتون، نامزد رقیب دونالد ترامپ را از نتایج جستوجو سانسور کرده است؛ ادعایی که هیچگاه شواهد و دلایل قابلقبولی برایش پیدا نشد.
دیدگاه خود را در این رابطه با ما و دیگر کاربران بهاشتراک بگذارید. بهباور شما، گوگل توانایی چنین کاری را دارد و آیا اصلاً چنین کاری را انجام داده است؟
.: Weblog Themes By Pichak :.